Et skifertage er et tag der er lavet af naturskifer, der er skåret i supertynde skiver, som så bliver placeret på en trækonstruktion. Der kan også forekomme alger og mos på et skifertag. Da det er et fladere tag, så går det hurtigere med at blive rent efter algebehandling , sammenlignet med fx stråtage eller tegltage. Årsagen er at det er vind, regn og vejr der fjerner algerne efter behandlingen – så at den flade overflade gør det let for naturen og årstiderne at fjerne døde alger, efter at vi har sprøjtet taget.

80% af alle skifertage i Danmark er lavet af naturskifer der kommer fra Bornholm eller Sverige. Disse tage får ofte grå kiselalger (der både kan være gul og sorte, på trods af deres navn).

Algebehandling af et skifertag?

Man bruger en lang lance, så man i mange tilfælde ikke behøver stiger eller lifte for at nå hele taget. Det gør operationen lettere og derfor billigere. Så bliver hele taget sprøjtet med organisk behandlingsmiddel der slår alger og andet bevoksning ihjel, men som ikke er skadeligt for naturen. Der er nogle behandlingsmidler der er rigtigt dårligt for vores drikkevand – og dem benytter vi os naturligvis ikke af, her hos Algedræberen.


mini-slider-4


Galleri med algeproblemer på skifertage

skifertag 1
skifertag 1a
skifertag 2
skifertag 2a