Selvom at man kunne forestille sig at alger primært er at finde på tage der er lavet af brændt ler og beton (såsom tegl) eller på organiske tage såsom stråtage og trætage, så forekommer der også ofte alger på ståltage og andre tage der er lavet af metaller (bliktage, stålpladetage, kobbertage, zinktage, etc.).

De alger der forekommer hyppigst er en grå kiselalge, der kan overleve usandsynligt højre temperaturer varme – men som stadig ikke har en chance mod det behandlingsmiddel som vi bruger hos Algedræberen.

Der forekommer ikke så mange grønne alger på stål- og metal-tage, da grønne alger har brug for at kunne slå rødder, for at kunne overleve – og det kan de ikke i metal og stål. med mindre at de har en ru overflade

Alger på et ståltag kan ødelægge overfladen på metallet og derfor få den til at ruste og forfalde hurtigere. Det er især ståltage der er helt vandret (fx på en carport eller på skure), der er ekstra udsat, da fugt og alger spore kan få lov til at ligge længere tid.

Behandling af ståltage

Algedræberen behandler som regel disse typer tage med en lang lance, så at der ikke er brug for stiger eller lifter (hvilket holder udgiften nede). Det kan dog igen være en udfordring at komme af med algerne på vandrette tage/facade og ru over flade, da tyngdekraften ikke er der som på alm tag. Årsagen er at det er vind, regn og vejr der fjerner algerne efter behandlingen.


Galleri af algeramte ståltage

ståltag 3
ståltag 3a
ståltag 4
ståltag 4a
ståltag 5
ståltag 5a
ståltag 6
ståltag 6a