Algebehandling af tegltag?

Når man laver algebehandling af tegltag, bruger man en lang Lance til at sprøjte hele taget med et behandlings middel, der slår algerne ihjel og får dem til at slippe ‘taget’ på taget. Så vind og regnen vil skylle det af (som oftest i løbet af 12 måneder).

Tegl/betontegl er det mest almindelige tag i Danmark. Der er mange forskellige typer og farver af tegl/betontegl, men der kan komme alger på dem alle sammen. Den algebelægning der oftest forekommer, er de grønne og de grå kiselalger samt gule kiselalger.

Er alger skadelige?

For tegl er svaret både ja og nej. Der er stor sandsynlighed for, at alger sætter sig og slå rødder i tagstene. Disse rødder bliver fugtige – og hvis der så kommer frost, så kan det forårsage at tagsten knækker og flækker. Det er heller ikke kønt at se på. Hos Algedræberen plejer vi at sammenligne det med at pudse vinduer. Når et hus får lov til at stå i flere år, så kommer algerne gradvist – så man knap nok lægger mærke til areal bliv større og større. Til gengæld opdager man det virkeligt, når de er væk! Rigtigt mange af Algedræberens kunder siger, at de helt havde glemt hvor pænt et velholdt tag er. Alger udvikles og spredes nemlig meget hurtige nå de først er der.

Alger på et tegltag

Som sagt, så er grønne alger dem der forekommer hyppigst. Der kan dog også forekomme almindelig grå kiselalger, gule kiselalger eller sorte grå og hvide ring-alger (hvilke er lette at slå ihjel, men sværere at fjerne).

 


mini-slider-6


Galleri med algeproblemer på tegl

beton 1
beton 1a
beton 2
beton 2a
beton 3
beton 3a
beton 4
beton 4a
beton 5
beton 5a
beton 6
beton 6a
beton 7
beton 7a
tegl 1
tegl 1a
tegl 2
tegl 2a
tegl 3
tegl 3a
tegl
tegl2