Algebehandling

Det er vigtigt at forebygge skader på tag, ved at få foretaget algebehandling. Skaderne opstår primært pga. frostsprængninger og pynter ikke.

Hvorfor skal man algebehandle?

Alger i taget forekommer pga. en blanding af fugt, vand, sollys og naturmineraler samt vores rene luft. Kombinationen får alger til at spirer frem – og når de første alger har sat sig, så spredes de hurtigt!

Ved at fjerne algerne, mindskes chancen også for et nyt udbrud. Nye alge “sporer”, som er i luften, og som lander på dit tag, vil meget lettere blive skyllet væk ved næste regnbyge og du beholder derved et alge frit tag længe.

Det er vigtigt at forebygge skader på tag, ved at få foretaget algebehandling. Skaderne opstår primært pga. frostsprængninger og pynter ikke. Algebehandling kan af professionelle foretages hurtigt og effektivt og er en god investering, hvis dit tag skal holde længe. Stofferne som bruges, er ikke skadelige for resten af dit hus og ej heller for miljøet.

Lancemetoden

Der er mange forskellige måder at behandle og fjerne alger og tagplanter på. Den som vi oftest bruger hos Algedræberen er, at vi fra jorden går rundt med en lang lance, som vi bruger til at sprøjte hele taget med. Det sprøjtemiddel vi bruger har vi valgt med ynde og eftertanke. Det er et middel der slår alger effektivt og hurtigt ihjel, men som ikke er skadeligt for vores drikkevand. Dette ses ved mange andre algebehandlingsprodukter, men ikke ved os.

Hvor tit skal et tag behandles?

Det afhænger af hvilken type dit tag er. Det afhænger også af et par forskellige ting. En vigtig faktor er, hvor meget sol dit tag får; da en lille mængde sol giver alger bedre forhold for vækst. Kontakt os, hvis du vil have vores anbefaling (7020 1844 / kontakt@algedraeberen.dk).

Algebehandling

Alger på taget er noget mange husejere kender til. Alger er i sig selv ikke skadelige for dit tag, men de virker som en svamp, der konstant fører fugt ned i din tagkonstruktion med efterfølgende fare for frostsprængninger. Algerne danner rødder i din tagkonstruktion, hvilket i særlige tilfælde fører til, at de forskubber tagpladerne og tagstenene, hvilket i sidste ende kan føre til vandindtrængning på dit loft.

Udover dette, gør et angreb af alger selvfølgelig også, at dit tag ser grimt ud.

Det er derfor vigtigt med algebehandling for at få fjernet algerne fra dit tag. Med en god vedligeholdelse og algebehandling af dit tag mindsker du risikoen for store pludselige økonomiske overraskelser i form af skader på taget, samtidig med at du får et pænere og sundere tag.

Der er ligeledes en stor miljømæssig gevinst ved at benytte algebehandling på dit tag. For miljøet skånes, når byggematerialerne vedligeholdes jævnligt, i stedet for at skulle skiftet ud før tid.

Når vi algebehandler dit tag, anvender vi udelukkende miljøvenlige desinficeringsmidler, der er biologisk nedbrydelige.

Den indledende desinficering af taget sker fra jorden med en lang lacse. Desinficeringen af mos kræver tørvejr og forholdsvis stille vindforhold, for at have den optimale effekt.

Taget sprøjtes med et miljøvenligt desinficeringsmiddel, der allerede har fuld effekt efter 1 til 2 min. Det organiske lag af alger og mos går nu i forrådnelse, og alt efter lagets tykkelse, går der fra 2 dage og helt op til et år, før det endelige resultat ses. Grunden til dette er, at det er nedbør og vind, der ”fejer” det døde organiske materiale væk.

Serviceordning

Kunne du tænke dig en serviceordning, hvor der bliver arrangeret en fast pris for vedligeholdelse af dit tag/facade? Fordelen herved er, at du ikke skal tænke på dit tag/facade igen. Og på lang sigt, sparer du penge.
Algedræberen vil holde det pænt og sundt, med rettidig omhu.

Prisen afhænger af tagets/facades areal og hvor udsat det er for alger.

Skriv på e-mail kontakt@algedraeberen.dk eller ring på tlf.: 7020 1844 for at høre mere.

Hvad kan der ske?

Det der kan ske ved at have et algeramt tag, der ikke bliver behandlet er, at algerne kan ødelægge taget. Afhængigt af tagtypen, bliver taget ødelagt på forskellige måder.

Hvis du har et algeramt tag, så kan du eventuelt tage et billede af det og sende til kontakt@algedraeberen.dk – så kan vi eventuelt starte med at anbefale dig til, om du er i farezonen eller ej. Det er også muligt at få et uforpligtende tilbud på prisen af en evt. behandling.

Har du et tag eller en facade som vi ikke har set før?

Vi har været i branchen i mere end 25 år – så vi har et rigtigt skarpt øje ifht. algebehandling af tag / facade. Vi har desuden også udviklet et rigtigt stærkt netværk bestående af troværdige og dygtige samarbejdspartnere. Dette netværk kan vi trække på, i tilfælde af at du har en tag/facade som vi måske ikke har set før, og som du gerne vil have behandlet.

Skriftlig garanti!

Vi giver en skriftlig garanti på, at vores behandling slår algerne ihjel.

Da vi jo desværre ikke kan kontrollere alle organismer på denne her jord, så kan der opstå alge-vækst eller områder der skal have ekstra behandling. Det sker sjældent, – men hvis det sker, som kommer vi ud igen, uden beregning.