Ståltag

Alger på et ståltag kan ødelægge overfladen på metallet og derfor få den til at ruste og forfalde hurtigere.

Algebehandling af ståltage

Alger forekommer ligeså ofte på tage af metaller. Mange algetyper (bl.a. den grå kiselalge), kan overleve ved usandsynligt høje temperaturer. De har dog stadig ikke en chance mod det behandlingsmiddel som vi bruger hos Algedræberen.

Forekomsten af grønne alger på stål -og metaltage, er dog i et mindre omfang, end på andre slags tage. Grønne alger har brug for at kunne slå rødder, for at kunne overleve – og med mindre, at overfladen er ru i taget, kan de ikke det i metal og stål

Alger på et ståltag kan ødelægge overfladen på metallet og derfor få den til at ruste og forfalde hurtigere. Det er især ståltage der er helt vandret (fx på en carport eller på skure), der er ekstra udsat, da fugt og alger spore kan få lov til at ligge længere tid.

Hvad gør algedræberen?

Algedræberen behandler som regel disse typer tage med en lang lance, så at der ikke er brug for stiger eller lifter (hvilket holder udgiften nede). Det kan dog igen være en udfordring at komme af med algerne på vandrette tage/facade og ru over flade, da tyngdekraften ikke er der som på alm tag. Årsagen er at det er vind, regn og vejr der fjerner algerne efter behandlingen.

I tvivl om din type alger?

Hvis du er i tvivl om noget ved dit tag, eller hvilken slags alger det – ja, faktisk uanset dit spørgsmål – så kan du kontakte os på kontakt@algedraeberen.dk. Vedhæft gerne billeder af din skade, så vi kan vurdere det bedst muligt, førend vi vender tilbage til dig.

Serviceaftale

Hos Algedræberen har du mulighed for at lave en serviceaftalte med os, så du ikke skal huske på at hyre os til at komme og ordne dit tag. Vi sætter dig ind i kalenderen til den hyppighed som matcher dit tag – Dermed har du en ting mindre at tænke på i hverdagen og dit æstetiske stråtag vil forblive velholdt og pænt.

Ståltage med algeproblemer